HBO opleiding Massagetherapie afgerond

In 2017 ben ik begonnen met de opleiding HBO Massagetherapie bij MYOS in Utrecht. En op 28 mei 2018 heb ik mijn diploma gehaald. Nu ik deze opleiding heb afgerond, kan ik ook een andere manier van behandelen toepassen. Deze nieuwe manier van behandelen brengt wat veranderingen met zich mee, die ik binnenkort door zal voeren. Je hebt daarna als cliënt de keuze voor een relaxte massage met wellness in gedachten, en de keuze om behandeld te worden met de focus op jouw klachten. Om wat meer duidelijkheid te geven over wat ik heb geleerd heb ik een korte beschrijving toegevoegd

Wat houdt de opleiding massagetherapie in?

Binnen de opleiding worden uiteenlopende klachten behandeld aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij wordt ‘hands on’ gewerkt in de keten van de wervelkolom en de eventueel aangedane bovenste of onderste extremiteit. Maar wat betekent dit nu voor jou als cliënt?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen specifieke, medische pathologie en aspecifieke klachten en regulatie stoornissen. Oftewel heb je specifieke klachten of a- specifieke klachten? Het soort klacht bepaalt hoe er behandeld wordt en of je eerst doorgestuurd wordt naar een andere specialist.

Een belangrijk onderdeel bij het ontstaan en het verminderen van klachten zijn: psyche, emoties en de sociale omgeving. Deze elementen worden allemaal meegenomen bij de intake en spelen een belangrijke rol bij het vormen van de adviezen naar herstelbevordering. Er komt dus meer bij kijken dan gewoon even gaan liggen voor een lekkere massage!

Er worden door de behandelingen voorwaarden geschept die het krachtige zelfherstellend vermogen van het lichaam en de geest als het ware “aan” zetten, waarbij ontspanning, beweeglijkheid en het verbeteren van de doorbloeding van de verschillende weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten) op de voorgrond staan. De behandelvormen, behandelintensiteit, behandelduur en behandelfrequentie worden afgestemd op jouw individuele, specifieke situatie.

Een behandeling op maat dus!