Waarom een massage bij Ouranios?

Massages bij Ouranios worden op jouw specifieke behoeftes afgestemd. Vandaar dat de intake die ik afneem ook zo belangrijk is. Ook voor elke vervolg behandeling vraag ik hoe het gaat en wat de aandachtspunten zijn. .

  • Behandelingen op maat
  • Persoonlijke aanpak
  • 30/60/90 minuten gemasseerd worden

  • Ervaringsdeskundige stress/ burn out
  • Griekse elementen (muziek, olie, producten)

Een impressie…

Kenmerken van mijn massages en behandelingen

Ontspannend

Technieken die ik gebruik:
* Zweedse massage
* Lomi lomi massage
* Lua lomi massage
* Bindweefsel massage
* Triggerpoints

Meer informatie

Reserveer nu!

Ontspannend

Technieken die ik gebruik:
* Lange bewegingen
* Gebruik onderarmen
* Massage op 2 plaatsen
* Golf van ontspanning
* Veel olie

Meer informatie

Reserveer nu!

Reinigend

Technieken die ik gebruik:
* Subtiel
* Ritmische bewegingen
* Reinigend
* Zeer ontspannend
* Zonder olie

Meer informatie

Reserveer nu!

De geschiedenis van massage

Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie en dus is de geschiedenis van massage erg lang. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Wat doe je wanneer je je ergens aan stoot? Wrijf je er dan niet als eerste met je handen overheen? Maak onderdeel uit van die geschiedenis bij Ouranios in Amsterdam.

De oudste verwijzingen naar massages komen uit China. Een tekst uit het “Handboek over de Interne Geneeskunde van de Gele Keizer” verwijst naar het belang van het masseren. Deze tekst dateert uit 2500 v. Chr. Ten tijde van de Tang Dynastie, tussen 618 tot 907 n. Chr., werkten er maar liefst 56 massagedokters in het keizerlijke ziekenhuis.

Maar ook de Grieken bleven in vroeger tijden niet achter in het toepassen van massagetherapie. Hippocrates, de vader van de westerse geneeskunde, schreef; “De arts moet zich in veel zaken bekwamen, maar zeker in het wrijven, wrijven kan een los gewricht verstevigen en een vastzittend gewricht losmaken. Ik heb in Athene Ancient Greek massage leren toepassen en zal dit binnenkort ook aanbieden in de praktijk.

Vanuit Hawaii komt ook een prachtige massagevorm. Met het diepste respect en liefde voor ieder mens, de natuur en alles wat zij schenkt is er een zeer rustgevende, vloeiende massage ontwikkeld waarbij er zoveel mogelijk spieren in het lichaam worden meegenomen. Carrie Rowell van Hamoea Healing arts uit Hawaii heeft mij deze massage geleerd.