Bedrijfsmassage

Ik wil je helpen je medewerkers te helpen. Dit wil ik doen door stoelmassages tijdens werktijd te geven. Waarom wil ik dit doen? Masseren is mijn passie. Vanuit mijn verleden heb ik genoeg ervaring opgedaan waardoor ik weet dat ontspanning en stressrelief heel belangrijk zijn voor iedereen. Ik ben bekend met het bedrijfsleven, de hele dag werken met de computer, de noodzaak van de juiste werkhouding en het nut van pauzes nemen. Laat een van die pauzes een stoelmassage zijn en help daarmee jezelf en je medewerkers.

Het is een zeer doeltreffende manier om ziekteverzuim door (werk)stress te verminderen. Ook kunnen bepaalde gezondheidsproblemen als RSI, vermoeidheid, burn-out of hoofdpijn, verminderd of voorkomen worden.

Een structurele inzet van stoelmassages levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van jouw personeel, zorgt voor een betere concentratie en geeft hen meer energie, wat jouw bedrijf weer ten goede komt.

Een aantal voordelen van stoelmassage zijn;

  • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven;
  • De speciale, ergonomische massagestoel ondersteunt alle ledematen en zorgt meteen voor een goede en ontspannen houding.
  • Er komt geen olie aan te pas.
  • Men is met 20 minuten weer op de werkplek (gelijk aan een koffiepauze)

Het is het meest effectief om elke week een stoelmassage te ondergaan.

In mijn geval heeft te veel spanning en ontevredenheid op het werk geleid tot een burn-out, waardoor ik uiteindelijk ben gestopt met werken en mezelf vanaf een nul-punt heb moeten hervinden. Dat heeft als voordeel gehad dat ik mezelf nu beter ken en ik volledig achter mijn keuze sta om te gaan masseren. Maar een burn-out is iets wat ik niemand toewens. En juist om die reden hoop ik dat bedrijven mij helpen om anderen te helpen. En is het niet om stressklachten te verminderen, dan alleen vanwege het feit dat een massage goed aanvoelt en men de dag weer beter aan kan, waardoor men beter presteert op het werk.

Stoelmassage als ARBO voorziening

Stoelmassage op het werk levert voor jou als werkgever fiscaal voordeel op. In het handboek loonheffingen erkent de Belastingdienst massage op het werk als een ARBO voorziening waarmee fiscaal voordeel is te behalen. De stoelmassages die jij je medewerkers aanbiedt dienen daarvoor wel in het ARBO plan te zijn opgenomen, tijdens werktijd plaats te vinden, op de werkplek en zouden gratis moeten zijn voor de medewerkers.

Kosten fiscaal aftrekbaar

Je kunt de gemaakte kosten voor de massages volledig opvoeren als bedrijfskosten. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW over de stoelmassage in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Voor overheidsinstanties is de BTW in enkele gevallen (gedeeltelijk) terug te vorderen. Lees er alles over op de site van de belastingdienst.

Interesse?

Stuur mij een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact op om alles door te spreken.