Wandelen in het Vondelpark

burn-out ouranios amsterdam wandelen

Zit je thuis met een burn-out of ben je overspannen? Is het lastig voor je om wat te doen en kom je de deur niet uit? Kom dan wandelen in het Vondelpark. Rustig en ongedwongen samen met lotgenoten. Een goede stok achter de deur, je leert nieuwe mensen kennen en je begrijpt elkaar. Want alleen mensen met een burn-

out snappen echt hoe het is.

Burn-out

In een ander bericht heb ik al aangegeven dat er steeds meer mensen te kampen krijgen met stressgerelateerde klachten. En dat de maatschappij zoals deze nu is ingericht hier niet echt bij helpt. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om met een burn-out (of andere stress gerelateerde klachten) naar buiten te gaan en iets te doen. Ik was moe, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. De was doen was al te veel. In het begin kon ik ook gewoon niets, maar op den duur wel …maar ja, alleen op stap gaan was dan ook weer zo’n ding. En ook wat je dan precies kon doen was mij niet helemaal duidelijk. Ik had een huisarts die niets over burn-out leek te weten. Over de effecten van cortisol, uitgeputte bijnieren etc. etc. Dus ja daar had ik niet zo veel aan en met iemand praten schoot ook niet echt op. Kijk iedereen is anders en iedereen zal een ander proces doormaken, maar 1 ding is gelijk en dat is dat bewegen op een rustige manier in het begin oké is. Zeker in de buitenlucht.

Beweging

In mijn zoektocht naar herstel ben ik erachter gekomen dat weinig mensen goed op de hoogte zijn over hoe om te gaan met mensen met een burn-out. Naast de lichamelijke en mentale vermoeidheid, was ik ook aangekomen door de hormonale disbalans en slecht slapen. Niet vreemd dat ik wilde afvallen. Dus natuurlijk dacht ik dat sporten wel zou helpen en dat het met een personal trainer nog beter en sneller zou gaan. Ik heb daar mijn verhaal gedaan en werd vervolgens afgemat met een zwaar schema. Tot huilen aan toe. Ik gaf aan dat dit toch niet goed zou zijn en dat ik mij ook niet echt goed voelde hierbij, maar nee het was juist goed. Want dan deed je echt wat. Veel later kwam ik er pas achter dat ik helemaal niet zo hard had moeten sporten. Maar naïef als ik was ging ik zo goed en kwaad als het kon er elke keer weer voor. Ik heb hier uiteindelijk mezelf geen goed mee gedaan.

Massage

Ik ben uiteindelijk gaan masseren met het idee dat ik anderen wilde helpen om een burn-out te voorkomen of tijdens te kunnen helpen. En wandelen in het Vondelpark (waar massagepraktijk Ouranios dichtbij is gevestigd) lijkt mij dan geen raar idee. Dus ik wil kijken of ik mensen bij elkaar kan brengen op de woensdagochtend om dan samen met hen een rondje te wandelen.

Weet je nou niet zeker of jij een burn-out hebt? Hier kun je het testen. Probeer niet alles alleen te doen. Vraag hulp en praat met mensen…En als je komt wandelen vind je die mensen misschien wel in ons!