Reserveer nu!

Over Ouranios

Voel je stress in je lichaam, zit je hoofd vol, heb je last van je spieren of slaap wellicht wat minder goed de laatste tijd? Misschien pieker je veel, voel je je niet op je plek op je werk of zit iets anders je dwars? Kom dan vooral langs bij Massagepraktijk Ouranios in Amsterdam vlakbij het Vondelpark. Een massage of een andere behandeling zet je lichaam als het ware “aan” om zichzelf te herstellen. Het lichaam kan meer dan wij denken en klachten zijn vaak een signaal voor jezelf om even bij stil te staan. Vervolgens kun je jezelf afvragen: waar komt het vandaan en wat kan ik er aan doen? Massage en ontspanning helpen enorm in dat proces. Ook is massage nuttig na het sporten waardoor je spieren weer sneller herstellen. Een massage is veel meer dan aanraking alleen. Er komt ook aandacht en empathie bij kijken. En tot slot helpen mijn handen opgehoopte stress los te maken.

Ouranios is geboren vanuit een burn-out. Te veel stress en niet op mijn plek zitten hebben er onder andere toe geleid dat ik in mijn 2 jaar thuis heel goed heb nagedacht over waar ik als persoon echt blij van werd. Mensen willen helpen is voor mij van nature altijd al aanwezig geweest. En omdat ik wist wat te lang over mijn grenzen gaan met mij heeft gedaan, wilde ik met mijn kennis en ervaring anderen hetzelfde besparen of helpen omzeilen. Hun ontspanning en rust, waardering hebben voor zichzelf en hun waarde kunnen herkennen is waar het om gaat. Om mensen te leren luisteren naar hun lichaam en hun grenzen te helpen herkennen. Ik weet wat er gebeurt wanneer de man met de hamer langskomt en als ik ervoor kan zorgen dat hij bij jou verdwaalt, dan geeft mij dat een goed gevoel.

Het is mijn missie om mensen te helpen zich positiever te laten voelen door massage en andere behandelingen. Ik ben er om naar jou te luisteren en je te adviseren. Als mijn klanten met een ontspannen gevoel en een glimlach naar huis gaan, dan is die missie bereikt.

Ik wil dat het op een gegeven moment normaal is om jezelf te laten masseren. Dat zit hier in Nederland nog niet echt in de cultuur en is een doel op zich. Daarnaast zie ik graag dat men naast beweging/ gezonde voeding ook voldoende tijd neemt om tot rust te komen. En massage zou bijvoorbeeld een vitaal onderdeel kunnen zijn in de balans tussen werk en privé.

Over mij!

Ik ben Sabrina Fotiadis. Half Grieks, een dromer, een gevoelsmens, doorzetter, perfectionistisch, idealistisch, hoog sensitief en gepassioneerd. In deze drukke, jachtige wereld is iedereen altijd maar druk druk druk. Ook ik had het gevoel mezelf vaak voorbij te lopen. Tot ik te ver ging en in een burn out belandde. Ik leerde dat masseren voor mij de perfecte manier was om in het hier en nu te blijven leven. Niet bezig zijn met zorgen over morgen. Gefocust op de behoefte van mijn klanten, kan massage helend werken. Zowel voor mijn klanten als voor mij!

Ik heb 10 jaar lang op niveau geturnd en doordat je zo intens met je lichaam bezig bent, leer je goed hoe alles werkt en wat wel en niet kan. Daarnaast hebben alle klachten en blessures die ik heb gehad mij ook inzicht gegeven in waar je allemaal pijn kunt hebben en wat dan fijn aanvoelt. Samen met de kennis over het lichaam tijdens de opleiding tot masseuse hebben al deze zaken mij een voorsprong gegeven om mijn klanten nog beter te kunnen behandelen.

Daarnaast ben ik opgeleid als communicatiedeskundige en heb ik ruim 7 jaar in het bedrijfsleven doorgebracht om te weten hoe het daar aan toe gaat. Wat er van je wordt verwacht en ook wat elke dag achter de computer zitten en moeten presteren met je kan doen. Vandaar dat ik ook masseer bij bedrijven.

 • Lomi Lomi massage intensive basic and advanced (Hamoea Healing Arts)
 • HBO opleidingmassagetherapie (MYOS sept 2017/mei 2018)
 • Ancient Greek massage (Elli Tsouknaki Athene)
 • HBO Opleiding Manuele Lymfetherapie en taping (MYOS)
 • Zangerschaps Lomi Lomi Hapai (Hamoea Healing Arts)
 • Triggerpoints module 1 (Triggerpointcoach)
 • Pijn reducerend behandelen (Massage in Beweging)
 • Shantala Babymassage
 • Manuele Lymfedrainage (Leffelaar)
 • Stoelmassage (Leffelaar)
 • Lomi Lomi massage (Massage in beweging)
 • Lua Lomi massage (Malamalomi)
 • Massage/ meridiaanleer (Leffelaar)
 • HBO communicatie creatief (Engels)

Ik wil dat het op een gegeven moment normaal is om jezelf te laten masseren. Dat je naast beweging ook voldoende tijd hebt om tot rust te komen. En massage zou dan een vitaal onderdeel zijn in de balans tussen werk en privé. Ik wil dat mensen weten hoe belangrijk ze zijn, dat ze worden gewaardeerd, dat het goed is om je passie achterna te gaan als het gaat om werk wat je nog heel lang zou moeten doen. Meer positiviteit en minder negativiteit is toch wel het streven. Noem mij een idealist…dat vind ik prima!

Het is mijn doel om mensen in een wereld vol met prikkels, stress en alles maar moeten even terug te brengen naar zichzelf en hun hoofd even “uit te zetten”. Om te ervaren wat ontspanning en aandacht met je kan doen.

Reserveer nu!

Over de werkwijze

Bij Ouranios wordt gewerkt op afspraak. Deze kun je zelf maken in de agenda tot 4 uur van te voren. Dit geeft jou de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je langs wilt komen! Afspraken kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 24 uur van te voren. Zo niet, dan wordt de reguliere prijs in rekening gebracht. Om te reserveren heb je een account nodig. Ik maak gebruik van accounts zodat ik weet wie er komt, voor het afrekenen na een behandeling en mijn eigen administratie. Jouw gegevens worden nooit doorgegeven aan derden!

Je gaat naar de agenda (door op reserveren te klikken in het menu of op 1 van de knoppen op de site) Je klikt op nieuwe gebruiker. Voer dan alle velden in. Je krijgt een e-mail waardoor je je e-mail adres kunt verifiëren. Is dit gedaan? Dan kan je inloggen, de agenda bekijken en jouw massage op het gewenste tijdstip reserveren. Nogmaals, dit kan tot 4 uur van te voren. Kom je voor de eerste keer langs, kies dan altijd voor de behandelingen met de tekst dat je voor de eerste keer komt! Er wordt een eerste keer namelijk altijd een uitgebreide anamnese afgenomen.

Je kan ook kiezen om een account door mij laten aanmaken. Hiervoor heb ik de volgende gegevens nodig in een e-mail/sms of what’s app:
* naam
* adres (straat, huisnummer, postcode, stad)
* telefoonnummer
* geboortedatum

Als je voor de eerste keer langskomt bij Ouranios, nemen we samen eerst een vragenlijst (anamnese) door. Een anamnese is eigenlijk kort gezegd een onderzoek. Ik stel gerichte vragen om zo informatie over je voorgeschiedenis te achterhalen. Bijvoorbeeld over je klachten/medische verleden en andere nuttige onderwerpen. We kunnen ook kijken naar jouw houding of de beweging van een gewricht (passief en actief). Op deze manier kunnen we samen uitzoeken welke handelingen ik tijdens de massage het beste kan toepassen. Ik gebruik verschillende technieken, maar blijf luisteren naar mijn handen. Dit zorgt voor een persoonlijke aanpak en een massage die per persoon en per keer kan veranderen. Hierna volgt een massage van 30 of 60 minuten. Tot slot is er vanzelfsprekend nog even tijd om rustig bij te komen onder het genot van een kopje thee.

Wanneer mag er wel en niet, of alleen plaatselijk gemasseerd worden? Een masseuse masseert in principe een gezond lichaam en de massage heeft tot doel die gezondheid te bevorderen. Soms mag er niet gemasseerd worden of niet op alle lichaamsdelen. Er zijn:

totale contra-indicaties
plaatselijke contra-indicaties
medische contra-indicaties

Ga naar de pagina contra-indicaties en lees meer.

Over de huisregels

Ouranios is een bedrijf waar professionaliteit belangrijk is. Wellicht is het handig om van te voren even de huisregels door te nemen. Dit voorkomt verwarring of misverstanden voor of tijdens een behandeling. Vergeet ook nooit dat wanneer er iets is waar je je niet goed bij voelt dit gewoon bij mij aan te geven.

 • De massages zijn NIET sensueel of erotisch.
 • Hygiëne en ethiek zijn in mijn praktijk heel belangrijk. Ik verwacht van mijn klanten dat ze daar eveneens zorg voor dragen.
 • Persoonlijke en medische gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Ben je reeds onder behandeling van een arts, specialist of therapeut dan wil ik je vragen eerst te overleggen of een massage gedurende de behandel periode toegepast mag worden.
 • Bij twijfel over een bepaalde aandoening of blessure zal de behandeling worden gestaakt.
 • Voor aanvang van de eerste behandeling zal ik je een aantal vragen stellen over je (medische) verleden (anamnese).
 • Gebruik van medicijnen dien je altijd te melden.
 • Ik ben niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.
 • Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor aanvang.
 • Ik ben niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, zwangerschap, blessures en medicijngebruik. Zie ook “contra-indicaties“.
 • Ik behoud mij het recht klanten te weigeren indien deze onder invloed zijn van geestverruimende middelen of anderszins aanleiding geven tot een contra-indicatie.
 • Mobiele telefoons op stil tijdens de behandeling.
 • Roken is niet toegestaan in de behandelruimte en daarbuiten.
 • Betalingen in de praktijk door gepast te betalen (en anders via overschrijving of pin).

De massageruimte op de Saxen Weimarlaan 56 bevindt zich op de 1e etage, via de trap. In het pand zijn ook Fysiotherapie SW Plexus gevestigd, een diëtiste, Fysiotherapie van Andel en Fitness op maat.