Wat is Griekse massage?

Veel mensen zullen denken…Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Maar voor ik het verder uit ga leggen eerst mijn verhaal over de cursus en het waarom. Massage werd in het oude Griekenland ook toegepast en je kan er veel over lezen, alleen kon ik nooit iets vinden over een Griekse massage. Wel kwamen Balinese massage, Thaise massage en Zweedse massage veelvuldig voor…maar nooit Griekse massage. Tot ik een cursus in Athene bij Elli Tsouknaki kon volgen! En nu is Nederland een Griekse massage rijker.

Ik ben 6 dagen naar Athene geweest waarvan ik er 2 helemaal ben afgebeuld. Massage na massage om het maar goed te leren. Ik vond het een extreem goede methode want de bewegingen die je maakt blijven zo – bij mij in ieder geval wel- beter hangen. Het was overigens onwijs spannend zo’n eerste business trip in mijn eentje, maar het is allemaal goed gegaan.

Waar bestaat Griekse massage uit?

Hier legt de lerares even uit wat het is: ancient_greek_massage

De massage bestaat uit een aantal elementen die samengevoegd zijn tot een heerlijke behandeling! Je wordt onder andere behandeld met poeder en borstels, olie en cupping en een schraaptool. Tja dat klinkt lekker, echt ik hoor het je zeggen…een schraaptool…wat is dat nou weer! Je moet je voorstellen dat vroeger strijders werden ingesmeerd met olie. En omdat olie zo kostbaar was werd dat van hun lijf afgeschraapt en bewaard als ze weer terug waren. En bij een volgende battle werd het weer opnieuw gebruikt. Ieuw I know, maar voor die tijd natuurlijk erg kostenbesparend. De oude schraaptool is voor die specifieke reden zoals hierboven benoemd niet meer nodig, maar heeft grote overeenkomsten met de hedendaagse fascia tools. Dus in dat opzicht een mooie aanvulling op het geheel!