Het nieuwe jaar ligt voor ons als een boek dat wacht om geschreven te worden. Welke verhalen ga jij schrijven?

Mijn verhaal? Dat gaat over ontwikkeling, aandacht geven en blijven luisteren. Naast Manuele Lymfetherapie volg ik dit jaar ook Lomi Lomi 1, 2 en 3 om zo aan het eind van 2016 deze massagevorm nog beter te beheersen en mijn klanten nog meer ontspanning te kunnen bieden. Het is een prachtige massagevorm en door verder te blijven leren en mezelf te ontwikkelen, verdiepen de behandelingen zich steeds weer.

Ook in het nieuwe jaar, een jaar vol met nieuwe mogelijkheden wil ik ervoor waken geen lopende band werk te gaan doen. Ieder individu is belangrijk en verdient aandacht zoals dat nu ook gebeurt, dus dat wil ik graag zo houden. De tijd blijven nemen voor de mensen die de tijd nemen om bij mij langs te komen.

En hoe mooi is het om een verschil (hoe klein dat ook mag zijn) te kunnen maken in het leven van iemand anders? Door goed te blijven luisteren naar wat mijn handen voelen, doe ik dat op mijn eigen manier. En hoewel ik kleinschalig werk, denk ik met elke behandeling weer een mooie alinea te kunnen schrijven in mijn boek!

En voor nu begint mijn boek met de opleiding lymfetherapeut bij MYOS opleidingen. Hier zal ik de komende maanden op dinsdag meer leren over Manuele Lymfedrainage. Ik heb eerder de basis hiervan geleerd en ga mij nu verder verdiepen. Ik zal meer leren ook over het gebruik van tape en hoe MLD gebruikt kan worden bij verschillende blessures en klachten. In de komende maanden zal ik hier wat meer over schrijven.