Miskraam

Na kort geleden zelf een miskraam te hebben meegemaakt heb ik besloten hier iets mee te doen. Om iets moois uit de (lichamelijke) pijn en het verdriet te laten komen.

Iets willen doen

Toen ik hoorde dat 30% van de zwangerschappen eindigt in een miskraam was mijn eerste gevoel… dat het geen troost was om te horen dat ik niet alleen was. Ik wilde er gewoon niet bij horen… Nadat ik weer volledig was hersteld bedacht ik mij alleen maar hoeveel vrouwen dat dan wel niet waren. Hoeveel vrouwen zich zo verdrietig voelden en hoeveel pijn zij hebben gehad. Daar wilde ik iets voor doen.

Vertroetel massage

De vertroetel massage (voor vrouwen die een miskraam hebben meegemaakt) geeft hen een moment om hun lichaam en geest een fijne herinnering te geven na alle narigheid.

Mijn plan

Ik wil in per kalenderjaar 10 massages geven/doneren aan vrouwen na een miskraam. Ik hoop dat zij via ziekenhuis (gyneacoloog) of verloskundige praktijk doorverwezen kunnen worden, zodat ik weet dat mijn massages goed terecht komen.

Een miskraam is in feite een (mini) bevalling en is heftig voor je lichaam (weeën en bloedverlies) en geest (het verlies van jouw kindje, hoe klein het misschien ook was). Als je daarna zoals ik ook nog eens “onder het mes” moet voor een curretage ben je als vrouw wel toe aan iets fijns. Iets ontspannends. Iemand die jou in de watten legt.

Een massage is geen troost voor je verlies, maar wel iets wat je je hopelijk een goed gevoel geeft! En een begin is om jouw verlies een plekje te kunnen geven.

Stap 2

Die 10 massages zijn mijn donatie en ik hoop natuurlijk dat op een gegeven moment mensen/bedrijven ook een bedrag willen doneren voor mijn goede doel, zodat ik nog meer vrouwen kan masseren!

Achter de schermen ben ik nu druk bezig met het leggen van contacten, het maken van flyers met informatie etc etc, zodat alles klaar is wanneer ik het lanceer. Meer informatie volgt binnenkort!